harbour attic

Há alguns dias atrás, postei uma seleção de cozinhas inspiradoras e hoje pude ver um pouco mais do projeto de uma delas! O harbour attic, projeto de Gospla em Camogli, uma cidadezinha charmosa vizinha à Genova, Itália, é muito interessante, uma forma extremamente criativa de aproveitamento de um apartamento pequeno! Nas palavras dos arquitetos: “ O objetivo do projeto era a construção de dois quartos, um estúdio, uma sala, uma cozinha e um banheiro, apesar do telhado de duas águas e uma superfície de chão muito pequena. Isso levou a um apartamento sob medida, onde cada cômodo é uma peça de mobiliário: depois de usado, pode ser fechado. O resultado é o meio do caminho entre um desafio de existência de mínimas proporções e uma cabana Le-Corbusiana.” Nós adoramos não só as soluções de aproveitamento de espaço, como também a estética geral do apartamento… Uma paleta de tons sóbrios, com elementos de design pontuais, todos muito bem combinados entre si. Para quem conhece a região italiana de Gênova, pode imaginar o quanto as janelas, que possibilitam sentar-se, serão utilizadas para apreciar “la belissima vista”. Show!

*For english, scroll down…

harbourattic_01

harbourattic_02

harbourattic_03

harbourattic_04

harbourattic_05

harbourattic_06

harbourattic_07

harbourattic_08

A few days ago I posted a selection of inspiring kitchens and today I could see a little bit more of one of them! The harbor attic, designed by Gospla in Camogli, a small charming villa near Genoa, Italy, is very interesting, an extremely creative way of using a small apartment! In the words of the architects: “The project aim was to build two bedrooms, a studio, a living room, a kitchen and a bathroom, despite the gambrel roof and the very small floor surface. That led to a tailored apartment, where each room is a piece of furniture: after you have used it, you can close it. The outcome is halfway beetwen an existenzminimum challenge and a fashionable Le-Corbusierian cabanon”. We loved not only the space utilization solutions, as well as the overall aesthetics of the apartment… A palette of sober tones with specific design elements, all well combined. For those who know the Italian region of Genoa can imagine how the windows, which allow the owner to sit, will be used to enjoy “la belissima vista”. Great!

*projeto: gosplan_fotos: archilovers

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s