papabubble

A Papabubble, projeto de Jo Nagasaka do Schemata Architects, em Yokohama, se destaca por sua linguagem minimalista em termos formais e de materiais. Normalmente confeitarias seguem uma tendência padronizada de aplicar cores pastéis e elementos lúdicos que remetem à infância em seu design e quebrar este padrão é um dos pontos fortes deste projeto super interessante! O conceito principal do espaço foi o de integrar a produção dos doces ao espaço de vendas, e para isso foi escolhida uma estética um tanto quanto industrial, como se os produtos fossem experiências científicas em um laboratório… Dessa forma, os materiais escolhidos foram concreto aparente, vidro e toques de madeira, para trazer um pouco de aconchego e calor ao espaço. Com essa estética industrial apurada, se fez necessário o uso de detalhes técnicos bastante precisos, tanto nos mobiliários quanto nas áreas de trabalho, como por exemplo o encaixe do vidro no concreto e/ou madeira. O resultado é um espaço bastante livre tanto fisico como visualmente, onde os produtos ganham o maior destaque! Nós adoramos, e vocês?

*For english, scroll down…

papabubble_01

papabubble_02

papabubble_03

papabubble_04

papabubble_05

papabubble_06

Papabubble, project of Jo Nagasaka from Schemata Architects in Yokohama, stands out for its minimalist language in formal and materials terms. Patisseries usually follow a standardized trend of applying pastel colors and playful elements, that clearly refer to children, in its design and breaking this pattern, is one of the strengths of this very interesting project! The main concept of the space was to integrate the production of candy to the sales´ area, and for this, it was chose somewhat an industrial aesthetic, as if the products were scientific experiments in a lab… Thus, the materials chosen were exposed concrete, glass and finally wood that was proposed in order to bring a bit of coziness and warmth to the space. With this refined industrial design, the use of very precise technical details, both in furniture and in the work areas were needed, such as the fitting of glass in concrete and/or wood. The result is a very clear, both physical and visually, space, where the products receive the biggest highlight! We loved it, and you?

*projeto: schemataarchitects_fotos: archilovers

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s