bright loft

Em termos de espaço, nada é melhor do que um ambiente amplo e principalmente bem iluminado naturalmente. Partindo deste princípio, podemos dizer que este loft em Bruxelas é o sonho de qualquer pessoa! O espaço, que antigamente era uma antiga instalação industrial, tem pé-direito super alto, o que acabou possibilitando posicionar o quarto e o banheiro em um mezanino, liberando assim mais área no térreo. Além disso, as grandes janelas são outro destaque deste imóvel. Como conceito de projeto, os arquitetos optaram por trabalhar com uma paleta clara e monocromática, o que amplia ainda mais a sensação de espaço… A escolha do material de fechamento dos cômodos posicionados no mezanino, chapa metálica perfurada, é perfeita, pois trás ainda mais leveza ao conjunto todo e possibilita a iluminação indireta destes espaços, que em um fechamento padrão, ficariam sem iluminação e ventilação naturais! Não podemos deixar de falar das escadas, propostas em chapas metálicas super finais, parecem flutuar no espaço, verdadeiras obras de arte… Para completar: eles utilizaram as nossas cadeiras preferidas, as maravilhosas Eames! (dá pra acreditar que esse modelo foi desenhado há mais de 60 anos? Continuam super atuais e modernas até hoje!). Bom final de semana a todos e muita inspiração!

*For english, scroll down…

Loft-in-Brussels_01

Loft-in-Brussels_02

Loft-in-Brussels_03

Loft-in-Brussels_04

Loft-in-Brussels_05

Loft-in-Brussels_06

Loft-in-Brussels_07

In terms of space, nothing is better than a broad and mostly well lit naturally area. With this in mind, we can definitely say that this loft in Brussels is the dream of any person! The space, which was formerly an old industrial building, has high ceilings which enabled positioning the bedroom and bathroom on a mezzanine, leaving a bigger free area downstairs. Besides that, the large windows are clearly another highlight of this property. As a design concept, the architects have chosen to work with a clear and monochromatic palette, which further enhances the feeling of space… The choice of material to separate the areas on the mezzanine (perforated metal sheet) is perfect because brings even more lightness to the whole and enables indirect lighting in these spaces, which in a standard solution, would have been without natural lighting and ventilation! We can not forget to speak about the stairs, proposed in super thin metal layers, they seem to float in space, true artpieces… To complete: they have used our favorite chairs, gorgeous Eames! (can you believe that this model was designed more than 60 years ago? They continue super current and modern until today). Good weekend to all and lots of inspiration!

*projeto: adn_fotos: dezeen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s