surfari headquarters

Queridos, estivemos um pouco ausentes nos últimos dias, mas prometemos que é por um bom motivo… Em breve muitas novidades, projetos sendo finalizados e muita inspiração. Por isso, para dar a largada, é com muito prazer que compartilhamos com vocês nosso último projeto finalizado: Surfari Headquarters! Esse projeto foi muito interessante de desenvolver pois desde seu início, surgiu como um desafio:  fazer o máximo possível com o mínimo de investimento, de forma criativa e única, sempre levando em consideração a essência da empresa. Dessa forma, estabelecemos como conceito para o projeto o uso de materiais reaproveitados e de baixo custo e principalmente soluções “DIY”, o clássico faça-você-mesmo em português! O espaço, relativamente pequeno – apenas 20m² – foi otimizado ao máximo, com o uso de uma área central comum para trabalho e funções necessárias ao escritório acomodadas nas paredes existentes. Destaque para a parede pintada em quadro-negro que funciona como espaço de expressão e troca de informações entre os funcionários e os “armários” propostos na outra lateral, que nada mais são do que painéis verticais, afastados da parede, com acesso pelas laterais para armazenamento organizado, e possibilidade de exibição de posters em sua superfície frontal. Em termos de iluminação, sem a possibilidade de utilizarmos forro de gesso para otimizar o número de luminárias, propusemos um sistema de lâmpadas pendentes ao longo do escritório. Solução econômica que conceitualmente funciona como alusão direta à criatividade e o poder de criação, tão presentes na essência do Surfari.

*For english, scroll down…

SFR_01

SFR_02

SFR_03

SFR_04

SFR_05

SFR_06

 

Saiba mais em vimeo

Dear, we’ve been a bit absent the last few days, but we promise it’s for a good reason… Soon many news coming, designs being finalized and a lot of inspiration. So to start, it is with great pleasure that we share with you our latest project finished: Surfari Headquarters! This project was very interesting to develop because since its beginning, it has emerged as a challenge: do the most possible with minimal investment in a creative and unique way, always taking into consideration the essence of the company. This way, we have established as a concept for the project the use of recycled and low-cost materials, especially “DIY” solutions! The space is relatively small – only 20m ² – has been optimized to the maximum, using a common central area for work and the necessary office functions accommodated in existing walls. Highlight to the wall painted as a blackboards that works as a space for expression and exchange of information between the employees, and the proposed “cabinets” on the other side, which are nothing more than vertical panels, away from the wall, with side access to organized storage, and the possibility to display posters in their front surface. In terms of lighting, without the possibility of using gypsum ceiling to optimize the number of fixtures, we proposed a system of pendant lamps over the office. Economic solution that works conceptually as a direct allusion to the creativity and power of creation, so present in Surfari´s essence.

*projeto e fotos: andryakohlmann – design.concept

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s